Banner Lekker Leven Pensioen Beeld van achter het stuur, kijkend over de weg met in de achtergrond bergen

Pensioenadvies werkgever

Lekker Leven Pensioen adviseert u als werkgever bij het kiezen van het juiste pensioen voor uw werknemers. Maar waarom zou u hiervoor een adviseur inschakelen? Zowel u als uw werknemer zijn voor een goede pensioenregeling afhankelijk van goed advies aan de werkgever. Pensioenregelingen zijn immers afspraken tussen werkgever en werknemer. U bent dus verantwoordelijk voor het goed informeren van uw werknemers over hun pensioen. Om deze taak goed te vervullen, is specialistische kennis natuurlijk onmisbaar. Helemaal aangezien verkeerde keuzes vaak grote financiële gevolgen hebben. Goed advies zorgt ervoor dat u het juiste pensioen voor uw medewerkers afsluit en hen hier op de juiste – en wettelijk verplichte - wijze over inlicht.

Onderdelen pensioenadvies

Ons pensioenadvies bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Nieuwe collectieve pensioenregeling Wilt u een nieuwe collectieve pensioenregeling afsluiten? Dan helpen wij u met het bepalen van het raamwerk en budget. Natuurlijk adviseren wij u vervolgens over de keuze van een voor u passende verzekeraar. Als de keuze is gemaakt, presenteren wij de nieuwe collectieve pensioenregeling eventueel aan uw medewerkers.
  • Controle output verzekeraar Wij controleren graag voor u of alle stukken die u van uw verzekeraar krijgt (juridische stukken, nota’s, pensioenopgaven en mutaties) in orde zijn.
  • Pensioencommunicatie deelnemers Wij voeren graag een adviesgesprek met uw nieuwe medewerker. Maar ook bestaande medewerkers kunnen wij desgewenst van uitleg over hun pensioen voorzien.
  • Advies of begeleiding bij waardeoverdracht Is er sprake van waardeoverdracht bij een nieuwe medewerker? Dan helpen wij u graag daarbij. We zorgen voor een passend advies of de juiste begeleiding. Onder andere door het controleren van de verzekeraar, het pensioenfonds of met het bewaken van de gehele procedure.
  • Aanpassing pensioenregeling Bij (wettelijke verplichte) aanpassingen van uw pensioenregeling, bestuderen wij het voorstel van uw verzekeraar. Vervolgens bespreken we dit met u; we rekenen de kosten door en zorgen voor de juiste begeleiding en afhandeling tijdens het hele traject.
  • Verlenging pensioencontract Wilt u uw pensioencontract verlengen? Wij bekijken graag of het voorstel van uw huidige verzekeraar ook wel echt het beste bij uw situatie past. Daarvoor onderzoeken we wat de concurrentie doet en maken we een kostenanalyse. Ook voeren wij met plezier de onderhandelingen voor u.
  • Beoordelen bestaande pensioenregeling Uw bestaande pensioenregeling nemen wij graag onder de loep. Is deze nog wel marktconform? Zijn alle kosten duidelijk? U kunt ons ook inschakelen voor een second opinion hierover.

Kosten

Voor bovenstaande diensten werken wij op basis van een tarief van € 125,- per uur. Vooraf geven wij u natuurlijk graag een indicatie van de tijd die wij met de opdracht bezig verwachten te zijn zodat u een indicatie heeft van de kosten die goed regelen van uw pensioen met zich meebrengt.

Contact

Lekker Leven Pensioen
Keppelsweg 4
7001 CG Doetinchem
(06) 281 15 926